Prednáška: Peter Konečný

Najoceňovanejšie svetové kreatívy, extrémne koncepty, komparatívne provokácie, najlepšie virálne a gerilové videá i najvtipnejšie reklamné kampane. Šéfredaktor portálu Kinema.sk Peter Konečný nám po roku opäť predstaví krátky audiovizuálny žáner - kino a televíznu reklamu. Pripravených bude viac ako 100 reklám, ktoré považuje za výnimočné v spojení kreatívy a prevedenia. Divákov vezme na ostatný ročník reklamného festivalu v Cannes a posvieti si aj na aktuálne slovenské novinky minulého roka.

Speaker: Peter Konečný

Peter Konečný je absolventom katedry filmovej vedy a multimédií na Vysokej škole múzických umení. V roku 2000 stál pri zrode najznámejšieho slovenského filmového portálu Kinema.sk, ktorý je dnes najpopulárnejšou stránkou tohto zamerania na Slovensku. Dnes intenzívne publikuje v desiatkach printových a elektronických médií. Zároveň uvádza reláciu Screener na portáli Sme, kde predstavuje rôzne zaujímavosti a novinky zo sveta filmu. V rámci Filmových večerov Petra Konečného prednáša po Slovensku, aby šíril osvetu vo filmovej kultúre.
Konečný je tvorca a spolupracovník niekoľkých filmových festivalov a prehliadok. Od roku 2006 spolupracuje ako šéfredaktor filmového portálu Kinema.sk na organizácii novovzniknutého filmového festivalu Cinematik v Piešťanoch, ktorého sa stal aj PR manažérom.

Termín: 17:00, 22.11.2015
 (nedeľa)

Miesto: kinosála CINEMAX Bratislava, 2. podlažie (133A)