Prednáška: Dosiahnutie umelej inteligencii: GoodAl a budúcnosť ľudstva.

Táto prezentácia predstaví prácu GoodAl, spoločnosti založenej výkonným a technickým riaditeľom Marekom Rosa, ktorá pracuje na vytvorení všeobecnej umelej inteligencie. Návštevníci sa dozvedia o našej definícii inteligencie, ako plánuje naša spoločnosť dosiahnuť umelú inteligenciu na ľudskej úrovni, a o tom, aký dopad bude mať univerzálna Al na budúcnosť ľudstva.

Speaker: Marek Rosa (GoodAI, Keen Software House)

Marek je výkonný a technický riaditeľ a zakladateľ dvoch pražských spoločností: Keen Software House, nezávislého štúdia, ktoré vyvíja video hry; GoodAl, výskumnej a vývojovel spoločnosti všeobecnej umelej inteligencie.

Keen Software House je najviac známy pre svoje bestsellerové hry Space Engineers (vyše 1,5 mil. predaných kópií) a Medieval Engineers. Marek založil spoločnosť ako jediný programátor, neskôr však prebral vodcovskú rolu, keď sa premenil na výkonného riaditeľa. Marek sa zaujíma o umelú inteligenciu od detstva. Po úspechu titulov od Keen Software House, Marek osobne dokázal investovať 10 miliónov amerických dolárov do nového výskumného projektu univerzálnej umelej inteligencie, ktorý sa snaží vytvoriť umelú inteligenciu na ľudskej úrovni. Projekt, známy ako GoodAl, bol ohlásený ako spoločnosť v júli 2015 a jeho tím sa rozrástol na 30 výskumníkov.

Termín: 14:00, 22.11.2015 (nedeľa)

Miesto: kinosála CINEMAX Bratislava, 2. podlažie (133A)