Prednáška: Gamer, Progamer, Streamer – Cesta jedného hráča

Gamer - Začiatky, bežné hranie sa, problém číslo 1. rodičia, vďaka moc skorému začiatku a dlhému vysedávaniu za PC ako doma, tak v herniach.
Progamer - Prvé výhry, zistenie, že hranie sa hier môže aj zarábať a priniesť slávu, cestovanie po celom svete.
Streamer – Fáza po skončení aktívneho hrania a nájdenie si uplatnenia v reálnom živote, opísanie fenoménu live hrania pre divákov, nástup do prvej práce atď.

Speaker: Ivan “Dev1” Lazarov

Volám sa Ivan Lazarov a väčšina hernej komunity, ma bude poznať skôr ako Dev1ho. Venujem sa počítačom pokiaľ mi pamäť siaha a je to už neuveriteľných 16 rokov, čo mám niečo spoločné s hrou Counter-Strike.
Po určitej dobe, sa mi podarilo preraziť do našej pro scény, kde som založil legendárny tím FU.sk, ktorý dominoval na česko-slovenskej hernej scéne niekolko rokov a stal sa aj jedným z mála tímov, ktoré si mohli právoplatne hovoriť profesionálny, keďže sme mali vlastný herný dom, platy a všetko, čo k aktívnemu hraniu treba.
Po aktívnom hraní som sa sústredil na cestovanie a vlastné projekty. Povedzme, že moj start-up život naštartoval AZet inkubátor, kde som vyhral možnosť založiť firmu a vytvoriť webstránku, ktorá by sa sústredila na medzinárodný trh, čo bolo pre nich cieľ číslo 1, keďže pokec sa zasekol na Slovensku. Pár vecí, ale nedopadlo úplne ideálne a vďaka tomu, sme sa pomerne aj skoro rozlúčili.
Pokračoval som ďalej na svojich projektoch a od roku 2012 som skúsil nový fenomén - streamovanie. Už vtedy som komentoval slovenské reprezentačné zápasy a nemal som problém mať cez 1000 divákov, čo je obrovské číslo aj dnes a nie to ešte v roku 2012, kedy twitch existoval pár mesiacov.
Bohužiaľ som si dal od toho prestávku a znova som začal aktívne streamovať od nuly v roku 2014 a pomaličky, ale isto budujem svoju divácku základňu do dnes. Medzi tým som sa zamestnal v spoločnosti ESET, konkrétne začiatkom septembra v roku 2013, čo mi zabezpečilo viac sa venovat scéne a hrám na organizačnej úrovni.
Vďaka, už skoro desaťročiu skúseností na hernej scéne, som sa rozhodol koncom roka 2014 založiť vlastnú hernú značku DEV1S, ktorá sa aktuálne sústredí na herné okuliare, ale už je v pláne aj mnoho iného.
Máme koniec roka 2015, aktívne komentujem väčšinu česko-slovenských CS turnajov, mám úspešne rozbehnutú hernú značku, ktorá čoskoro ide do predaja a snažím sa zapájať do rozvoja hernej scény v Čechách a na Slovensku. Tak ma príďte podporiť a vypočuť si môj príbeh naživo!

Termín: 12:00, 21.11.2015 (sobota)

Miesto: kinosála CINEMAX Bratislava, 2. podlažie (133A)